Start2Bike training start 7 oktober!

Start2Bike training start 7 oktober! De nieuwe Start2Bike training start 7 oktober 2017! Ben je pas gestart met mountainbiken? Wil je meer leren over remmen, schakelen, balans, bochten, steile afdalingen of obstakels? Dan zijn de Start2Bike trainingen iets voor jou! Onder leiding van een ervaren trainer van Rijwieltoerclub Hengelo (RTC) leer je in vier trainingen de technieken van het mountainbiken. Heb je nog geen mountainbike, maar lijkt het jou wel leuk om deel te nemen. Je kunt bij ons een mountainbike huren. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel. 

 

Nog geen fanatieke fietser? Dat is geen probleem. Bij Start2Bike kan je jouw eerste 4 mountainbike trainingen volgen. Met een ervaren trainer van RTC Hengelo en andere startende mountainbikers ga je op weg en leer je stap voor stap alle basistechnieken te gebruiken wanneer je door het bos rijdt. Door de basistechniek aan te leren krijg je een veiliger en zeker gevoel wanneer je op je fiets zit. Op het moment dat je deze technieken voldoende beheerst ga jij op een veilige manier over bijvoorbeeld obstakels heen. Na de laatste training kun je een mountainbiketocht van 25km of een tocht op de weg van 50km rijden. Je kan natuurlijk ook met je nieuwe fietsvrienden afspreken om samen te gaan mountainbiken.

 

Tijdens elke training heb je 3 uur de tijd om twee onderdelen van je basistechniek te verbeteren. Dat betekend dat je na 4 trainingen 8 basistechnieken kan toepassen. Deze zijn;

 

1.  Remmen en schakelen  
2. Bochten en groep rijden  
3. Obstakels en balans  
4. Klimmen en dalen

 

Ben jij 15 jaar of ouder? Dan mag je deelnemen. Enthousiast en wil je op je eigen niveau kennis maken met deze leuke sport, routes ontdekken en nieuwe fietsvriendschappen opdoen? Schrijf je dan in op www.start2bike.nl.

 

Deelname aan Start2Bike kost €37,50. Hier krijg je het volgende voor terug.
-  4 mountainbike- of racefietstrainingen van maximaal 3 uur;
-  deskundige training door ervaren mountainbike instructeurs van RTC Hengelo;
-  de unieke fietsschadeverzekering met een maximale vergoeding van € 750,- (geldig tijdens de Start2Bike trainingen);
-  digitale nieuwsbrief met tips & tricks.

 

Ben jij een mountainbiker of wielrenner die veel fietst maar nog nooit een techniektraining heeft gevolgd of is het al weer een hele tijd terug? Ook dan kan Start2Bike iets voor jou zijn! De basistechniek blijft hetzelfde maar er valt altijd wat aan je techniek te verbeteren. De trainers zijn zo opgeleid dat ze zich kunnen aanpassen aan ieder niveau. Daarnaast is het altijd een leuke en sfeervolle aangelegenheid om aan deel te nemen.