Cortina

Cortina heeft e-bikes met een krachtige en stille naafmotor in het voorwiel, die wordt aangestuurd door een digitale techniek. De E-U1 powered by Bafang (43 volt) is een degelijke stadsfiets van deze tijd, lekker basic. Heel geschikt voor fietsritten naar school. De E-U5, E-U4, E-Crush en de E-Roots hebben het Ecomo-systeem (36 volt), met uitgebreide functionaliteiten en mogelijkheden. Deze trendy e-bikes zijn erg geschikt om boodschappen te doen, kinderen te vervoeren en te fietsen door de stad. Een goed alternatief voor het openbaar vervoer en de scooter! De Cortina E-Wave heeft als enige een 36 volt middenmotor van Shimano STePS. Daardoor is deze e-bike, naast het dagelijkse gebruik, geschikt voor lange afstanden en het beklimmen van heuvels en bergen.
Dit geavanceerde systeem werkt op basis van een krachtsensor. Het reageert op de kracht die jij op de pedalen zet, waardoor de trapbeweging heel natuurlijk aanvoelt.

De displays verschillen per e-bike. Zo heeft de E-U1 powered by Bafang een eenvoudig display. De e-bikes met het Ecomo-systeem hebben een uitgebreider display waarop onder andere de ondersteuning in vijftien stappen is in te stellen. Daarmee kun je de snelheid goed aanpassen aan degene die naast je fietst. De verlichting is in te schakelen, service-alerts kunnen worden ingesteld  door de dealer en de actieradius wordt dynamisch weergegeven in een percentage. Dit geeft aan hoeveel vulling de accu nog heeft (indicatie). Met de Drive button wordt de loophulp geactiveerd. Zo kan je de e-bike makkelijk uit je kelder of garagebox duwen. De buttons op het display zijn zo gemaakt dat ze ook met handschoenen te bedienen zijn. De Cortina E-Wave heeft drie ondersteunings niveaus.


Meer weten over de e-bikes van Cortina? Kijk dan in onze webshop of kom langs in onze winkel.