E-bikes

Elektrische Fietsen 

Elektrische fiets? Pedelec? Of e-bike? 
In Nederland gebruiken we het over het algemeen de term 'e-bike' als synoniem voor de elektrische fiets. Eigenlijk is dit niet juist, omdat de meeste elektrische fietsen, zoals wij die in Nederland kennen eigenlijk Pedelec-fietsen zijn. Wij leggen je graag het verschil uit en hoe wij met deze verschillende termen omgaan.  
 

Zowel een 'Pedelec' fiets als een 'e-bike' vallen onder de categorie elektrische fietsen. Het verschil is dat de Pedelec-fiets alleen trapondersteuning geeft en dus niet onder de snor- en bromfietswetgeving valt. Bij een e-bike is dit anders. Een e-bike is een fiets waar je niet zelf hoeft te trappen om vooruit te komen. De snelheid waarmee je ‘fietst’, bepaal je met de gashendel of knop aan het stuur. Ook zonder trappen komt deze fiets vooruit. Een e-bike wordt gezien als motorvoertuig: een WAM verzekering (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) en helm zijn dan ook verplicht. In Nederland praten we dus eigenlijk over een 'e-bike', maar gaat het meestal om een elektrische fiets voorzien zijn van trapondersteuning. In de volksmond raakt de term e-bike echter steeds meer ingeburgerd. Wanneer wij het op deze site hebben over e-bikes bedoelen we dan ook de elektrische fiets met trapondersteuning, ofwel de e-bike (met trapondersteuning tot 25 km/h) en High Speed e-bike (met trapondersteuning tot 45 km/h)
 

E-bike
Met een e-bike fiets je zelf, maar heb je het gevoel dat je een duwtje in de rug krijgt. De gewenste trapondersteuning is vanaf het stuur in te schakelen. Het aanbod aan e-bikes (tot 25 km/h) is op dit moment groot en gevarieerd en maakt de keuze voor een fiets, die goed bij je past, soms best lastig. Om een goede keuze te maken is het dan ook belangrijk dat je je goed laat informeren. 

 

Onze merken E-bikes 

 

Advies en proefrit
Het aanbod aan e-bikes is op dit moment best groot en gevarieerd en maakt de keuze voor een fiets, die goed bij u past, soms best lastig. Om een goede keuze te maken is het dan ook belangrijk dat u zich goed laat informeren. Daarnaast is het misschien nog wel belangrijker om de elektrische fiets eerst zelf te ervaren. Voor meer informatie en het maken van een proefrit bent u van harte welkom in onze winkel. 


Garantie verlengen van 2 naar 5 jaar!

Een nieuwe e-bike heeft een standaard garantietermijn van 2 jaar. Deze termijn is in de meeste gevallen te verlengen naar een periode van 5 jaar. Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden.