Fietshelmen

Om je eigen veiligheid op de fiets te vergroten, is het dragen van een fietshelm inmiddels heel normaal geworden en helemaal van de tijd! Er zijn heel veel verschillende helmen op de markt welke in een aantal aspecten van elkaar verschillen. Zo is er veel verschil in prijs, gewicht, Aerodynamica en misschien wel de belangrijkste, de pasvorm van een helm. Of je een helm graag opzet is sterk afhankelijk van hoe comfortabel de helm draagt.

Omdat merken onderling verschillen in pasvorm en geen enkel hoofd hetzelfde is, hebben wij dan ook helmen van drie verschillende merken in ons assortiment opgenomen. Dit zijn: LAS, Lazer en Smith.

LAS Helmen

 

LAS Helmets, is een Italiaanse producent van valhelmen. Het bedrijf is gestart in 1974 en is sindsdien actief in het ontwikkelen van echte kwaliteitshelmen. De eerste schets, een proefmodel, een 3D-computermodel, de productie en de assemblage gebeuren nog steeds in Italië en zijn van hoge kwaliteit en precisie. 


Lazer helmen

Lazer is voortdurend op zoek naar innovaties en weet deze te vertalen naar innovatieve producten voor fietsers, mountainbikers en andere sportliefhebbers. Lazer is de leverancier van fietshelmen en fietsbrillen voor de beginnende fietser, maar ook voor de actieve wielrenners en mountainbikers. Zo heeft Lazer goedkope instaphelmen voor de beginnende fietser, maar ook de ultra lichtgewicht helmen voor de actieve mountainbiker en de 'gewicht freaks'.

Smith helmen

Het uit de Verenigde Staten (Portland, Orgeon) afkomstige bedrijf maakte sinds de jaren ’60 furore met brillen en helmen voor de skisport. In Noord-Amerika is het zelfs marktleider in dit segment. Ongeveer tien jaar geleden begon het zich ook toe te leggen op de fietsmarkt.


Meer weten? Kijk dan in onze webshop of kom langs in onze winkel.