High Speed E-bikes

 

Een High Speed E-bike (ook wel Speed Pedelec genoemd) is een elektrische fiets die trapondersteuning geeft tot 45 km/u. Een gewone e-bike doet dat tot 25 km/u en daarom is de High Speed E-bike zeer geschikt voor woon-werkverkeer. Omdat de High Speed E-bike zo veel sneller kan, gelden onderstaande regels: 
 

Wet- en regelgeving voor High Speed e-bike
Vanaf 1 januari 2017 verandert de wet- en regelgeving rondom High Speed E-bikes. Er is vanaf dan een wettelijk onderscheid tussen snorfietsen en bromfietsen en wettelijk gezien vallen de High Speed E-bikes in de categorie bromfietsen. Voor de categorie bromfietsen verandert het volgende:

 


Wat moet je doen?
Je hoeft niets te doen. Nieuwe High Speed E-bikes worden vanaf januari 2017 afgeleverd volgens de nieuwe wet- en regelgeving.High Speed E-bikes die al in gebruik zijn, moeten voorzien worden van het gele kenteken. Vanaf 1 juli 2017 mogen alleen speed pedelecs met een gele kentekenplaat op de openbare weg rijden. Heb je nog een blauw kenteken, dan riskeer je een boete. De gele kentekenplaat krijgt hetzelfde formaat als de blauwe, dus de kentekenhouder hoeft niet omgebouwd te worden.

Op de website van de RDW en de Rijksoverheid vind je ook informatie over de nieuwe wet- en regelgeving. Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op. 
 

Onze merken high-speed e-bikes