High Speed E-bikes

 

Een High Speed E-bike (ook wel Speed Pedelec genoemd) is een elektrische fiets die trapondersteuning geeft tot 45 km/u. Een gewone e-bike doet dat tot 25 km/u en daarom is de High Speed E-bike zeer geschikt voor woon-werkverkeer. Omdat de High Speed E-bike zo veel sneller kan, gelden onderstaande regels: 
 

Wet- en regelgeving voor High Speed e-bike
Vanaf 1 januari 2017 verandert de wet- en regelgeving rondom High Speed E-bikes. Er is vanaf dan een wettelijk onderscheid tussen snorfietsen en bromfietsen en wettelijk gezien vallen de High Speed E-bikes in de categorie bromfietsen. Voor de categorie bromfietsen verandert het volgende:

 


Wat moet u doen?
U hoeft niets te doen. Nieuwe High Speed E-bikes worden vanaf januari 2017 afgeleverd volgens de nieuwe wet- en regelgeving.High Speed E-bikes die al in gebruik zijn, moeten voorzien worden van het gele kenteken. Heeft u een High Speed E-bike dan ontvangt u In januari een brief en brochure van het RDW. Het nieuwe kenteken en de kentekencard worden tussen 1 mei en 16 juni geleverd. Dat is geheel kosteloos. Vanaf 1 juli 2017 mogen alleen speed pedelecs met een gele kentekenplaat op de openbare weg rijden. Heeft u dan  nog een blauw kenteken, dan riskeert u een boete. De gele kentekenplaat krijgt hetzelfde formaat als de blauwe, dus de kentekenhouder hoeft niet omgebouwd te worden.

Op de website van de RDW en de Rijksoverheid vind u ook informatie over de nieuwe wet- en regelgeving. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op. 
 

Onze merken high-speed e-bikes