Racefietsen

Er is veel te kiezen, er zijn diverse soorten racefietsen in uiteenlopende prijsklassen en kwaliteiten. Dat maakt het op het eerste gezicht misschien wat onoverzichtelijk, maar zodra je doelen en wensen duidelijk zijn is de keuze goed te maken.


In alle gevallen komt het er op neer een afweging te maken in de kwaliteit van het frame en de kwaliteit van de onderdelen. Ongeacht het merk van de fiets is over beiden veel te vertellen. 

Frame
Het frame is de basis van de racefiets. Belangrijk en in elk geval qua maat erg bepalend! Dit is dan gelijk ook het belangrijkste aspect van een frame. Het is verstandig eerst te kijken wat precies de wensen zijn, in principe is daarna elke racefiets in de juiste maat te verkrijgen.

De materiaalkeuze loopt uiteen van verschillende soorten aluminium: goedkoper en zwaarder tot superlicht en stijf (lees: efficiënter). Tot aan materiaal zoals carbon, wat de racefiets een stuk lichter maakt en tegelijk meer comfort en stijfheid geeft. De voorvork is tegenwoordig al steeds vaker van carbon, dat stuurt en rijdt veel fijner.

Verbeter fietscomfort, voorkom blessures met als resultaat betere prestaties (Fietshouding en bewegingsanalyse)
Veel fietsers hebben wel eens last van ongemakken, zoals tintelende vingers, pijn in polsen, schouders, nek, rug of zadelpijn. Deze ongemakken zijn vaak te voorkomen met een perfecte fietshouding. Niet alleen een goede maat fiets met de juiste geometrie is daarbij belangrijk. Juist de houding en de instellingen van uw fiets zijn daarbij van groot belang. Wilt u beter, langer, comfortabeler, klachten- en blessure vrij, veiliger of harder fietsen fietsen? Wij kunnen u daarbij helpen en adviseren u graag. 
 

Onze merken racefietsen