Fietsschoenen

Fietsschoenen, het is altijd even de vraag welke je nodig hebt en je het beste passen. Smalle voeten, brede voeten of een hoge wreef, niemand heeft dezelfde voeten. We hebben dan ook een ruime schoenencollectie van drie merken welke elkaar goed aanvullen. Namelijk de schoenen van Mavic, Spiuk en Shimano. Van alle drie de merken hebben we zowel Race- als MTB schoenen in uiteenlopende prijs- en kwaliteitsklasses. Hierom kunnen we iedereen, van een gewenst en passend paar fietsschoenen voorzien. De beste manier om erachter te komen wat een geschikte schoen voor u kan zijn is door te passen. Kom daarom langs in de winkel om de verschillen te ervaren.


Shimano 
Het Japanse Shimano is de grootste leverancier en producent van onderdelen voor de fiets. Naast onderdelen maakt Shimano ook veel accesiores voor de fiets, zo ook schoenen. De Shimano fietsschoenen typeren zich in het feit dat ze uitemate geschikt zijn voor mensen met de wat bredere voeten. Verder vallen de schoenen klein uit en komt men vaak uit op een schoenmaat twee maten groter dan normaal.


Mavic 
Bekend van de neutrale materiaalwagens in de Tour de France, Mavic! Het Franse Mavic is producent van onderdelen en accesiores voor de sportieve fietser en wellicht het bekenst van haar wielen. Echter, de fietsschoenen van Mavic mogen er zeker zijn! Mavic heeft een unieke pasvorm met een perfecte voering aan de binnenkant van de schoen waardoor de Mavic fietsschoenen zeer comfortabel aanvoelen. Bij bijna iedereen zal een Mavic schoen passend zijn. De unieke pasvorm is afgeleid van "partner" Salomon, o.a. bekend van de perfecte outdoorschoenen. Ook het gebruikte rubber in de MTB-schoenen, "contagrip" is dezelfde als die van Salomon.


Spiuk
Het Spaanse merk Spiuk voorziet fietsers van een volledige outfit. Helmen, jerseys, vesten, shorts, broeken, handschoenen, sokken, onder- goed, schoenen en zelfs zonnebrillen behoren tot het uitgebreide en modieuze assortiment.  Slangenbeek Tweewielers heeft van Spiuk, de helmen en fietsschoenen in haar assortiment opgenomen. De schoenen van Spiuk vallen op door hun perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Ook de pasvorm is voor de meeste mensen geschikt, al is deze toch geschikter voor mensen met wat minder brede voeten.