Gooi je oude binnenband niet weg, maar lever deze bij ons in!

Gooi je oude binnenband niet weg, maar lever deze bij ons in!

In onze werkplaats verzamelen wij de oude binnenbanden en en zorgen ervoor dat ze bij fietsbandenmerk Schwalbe komen.Super duurzaam, want Schwalbe gebruikt de oude binnenbanden voor de productie van nieuwe binnenbanden. 

Schwalbe is al jaren actief om zo groen mogelijk te produceren vanuit de gedachte “Cycling en Recycling”. In 2010 werd hiervoor de eerste Eurobike Award gewonnen met de Green Guard anti-leklaag. Deze lekbescherming bestaat voor een derde uit gerecyclede latexproducten en wordt gebruikt in verschillende banden binnen de Schwalbe collectie waaronder de bekende Marathon. 

In 2015 werd de eerste Eurobike Green Award gewonnen voor het binnenbanden recycling programma in Duitsland.   Dit wordt nu ook uitgerold in de Benelux. In 2017 werd de tweede Eurobike Green Award behaald met de introductie van de Road Cruiser, de meest ‘groene’ fietsband van Schwalbe. Het rubber van deze band bestaat grotendeels uit een combinatie van natuurlijk rubber en hoogwaardig gerecyclede rubbermaterialen.

Elke Schwalbe binnenband is 100% recyclebaar en bestaat op dit moment al voor 20% uit gerecycled materiaal.