Gazelle Premium-dealer

Slangenbeek Tweewielers is officieel Gazelle Premium-dealer en bij ons vind je dan ook de meest uitgebreide collectie Gazelle fietsen. Zoals de exclusieve Gazelles, het Gazelle Ultimate assortiment, unieke actiefietsen inclusief onderdelen en accessoires. Vakkundig advies en service staan hierbij centraal.
 125 jaar kwaliteit
Gazelle, Nederlands oudste fietsfabrikant, viert in 2017 haar 125-jarig bestaan. Een bijzonder jaar waarin Gazelle diverse limited editions presenteert. Daarnaast houdt de fietsfabrikant voor geoefende fietsers een 125 uur durende challenge met racefietsen en zet ze één van de meest iconische modellen uit de Gazelle-historie nog eens in de spotlights: de Champion Mondial.
 
De fiets is inmiddels voor Nederlanders een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Al sinds de oprichting in 1892 staat bij Gazelle kwaliteit voorop. Gazelle maakt al 125 jaar haar fietsen zo licht, kwalitatief en comfortabel mogelijk. Fietsen die tegen een stootje én tegen dieven kunnen en waarmee je gezien mag worden! 
 
Oprichting
Willem Kölling, postbeheerder te Dieren, besloot in 1892 de fietshandel  in te gaan en iedereen verklaarde hem voor gek. Hij zag echter als één van de eersten de mogelijkheden van dit nieuwe vervoermiddel. Hij begon heel voorzichtig en bestelde in Engeland welgeteld één fiets. Door de sterke groei van de handel ging hij al snel samenwerken met smid Rudolf Arentsen. Merknaam Gazelle gebruikten zij voor het eerst in 1902. In de zomer van dat jaar zag Willem Kölling namelijk tijdens een wandeling door de bossen rondom Dieren en Laag Soeren, plotseling een reebok oversteken. De snelheid en sierlijkheid waarmee het dier zich uit de voeten maakte, brachten hem op het idee de naam Gazelle, één der snelste antilopesoorten, te gebruiken voor zijn fietsen. Gazelle is vervolgens uitgegroeid van een kleine tweemanszaak tot een toonaangevende internationale onderneming. Van drie verkochte fietsen in 1892 tot het grootste fietsenmerk van Nederland met een productie van 275.000 fietsen per jaar.
 
Bekijk hier een impressie van Gazelle fietsen door de jaren heen.