Leer in 4 weken de basisvaardigheden, doe mee met Start2Bike!

Leer in 4 weken de basisvaardigheden, doe mee met Start2Bike! Op 5 oktober start Rijwieltoerclub Hengelo (RTC) weer met Start2Bike, een trainingsprogramma voor beginnende of herstartende fietsers. De RTC organiseert dit al jaren met succes. Elke editie heeft tientallen deelnemers, die na het programma niet alleen erg enthousiast zijn over de fietssport, maar ook eventuele angsten kwijt zijn. Heb je eerder getwijfeld mee te doen? Doe dan deze keer mee!
 
Onder begeleiding van ervaren RTC instructeurs leer je in een aantal weken de basistechnieken en verbeter je je uithoudingsvermogen. Tijdens de vier trainingen komen de verschillende fietstechnieken aan bod. Hoe maak je een goede bocht? Hoe houd je balans, ook bij lage snelheden op de fiets? Wat is de juiste rem- en schakeltechniek?  Hoe kun je veilig obstakels vermijden of overbruggen, ook bij hogere snelheden? Deze en vele andere vragen worden tijdens Start2Bike beantwoord en geoefend. De mountainbikeclinics starten bij onze winkel en zijn op 5, 12, 26 oktober en 9 november 2019. Indien een training door weersomstandigheden niet door kan gaan, zijn de inhaaldagen op 19 oktober en 2 november.
 
Inschrijven kan op: www.start2bike.nl. Meld je aan bij startlocatie RTC Hengelo/ Slangenbeek Tweewielers. 
 
Heb je nog geen mountainbike, maar lijkt het jou wel leuk om deel te nemen? Je kunt bij ons een fiets huren. Vraag naar de mogelijkheden bij ons in de winkel.