Slangenbeek Tweewielers, Glorie BikeLab en De Driesprong

Fietshouding en bewegingsanalyse


Verbetert fietscomfort, voorkomt blessures en resulteert in betere prestaties. Veel fietsers hebben wel eens last van ongemakken, zoals tintelende vingers, pijn in polsen, schouders, nek, rug of zadelpijn. Of u nu op een racefiets, mountainbike, stadsfiets of elektrische fiets rijdt deze ongemakken zijn vaak te voorkomen met een perfecte fietshouding. Niet alleen een goede maat fiets met de juiste geometrie is daarbij belangrijk. Juist de houding en de instellingen van uw fiets zijn daarbij van groot belang. Om u optimaal te kunnen adviseren hebben Slangenbeek Tweewielers, Glorie BikeLab en De Driesprong Fysiotherapeuten de handen in één geslagen. Wilt u beter, langer, comfortabeler, klachten- en blessure vrij, veiliger of harder fietsen fietsen? Lees dan wat wij voor u kunnen betekenen.

 

De Driesprong Fysiotherapeuten
Breng je lichaam in balans en fiets met plezier!
Wielrennen en mountainbiken zijn buitensporten waarbij veel aandacht uitgaat naar het materiaal. Aanschaf en onderhoud van een fiets zijn een  
eerste vereiste en dan kan het genieten beginnen. Vaak liggen echter al snel blessures op de loer. Nek- en rugklachten zijn veel voorkomende
klachten. Overdag zitten, staan en lopen we in onze gewoontehoudingen. De fietshouding is een specifieke houding die we verder dagelijks niet innemen en u dwingt om uit de normale houdingsposities te komen. Hoe brengt u nu uw lichaam in balans zodat er geen blessures ontstaan? Of hoe vergroot u uw fysieke vermogen om nog optimaler te kunnen presteren op de fiets? Op deze vragen kunnen wij, sportfysiotherapeuten van De Driesprong, u antwoord geven. Wij maken daarbij gebruik van SpartaNova, een wetenschappelijk onderbouwde tool voor zowel topsporters als recreatieve sporters. Met behulp van SpartaNova kunnen wij uw risicoprofiel voor blessures in kaart brengen. Tijdens een anderhalf uur durende screening wordt er door een sportfysiotherapeut getest op verschillende aspecten die belangrijk zijn voor het uitvoeren van het wielrennen / mountainbiken: lenigheid, kracht, stabiliteit en coördinatie. Na deze uitgebreide screening krijgt u van ons een rapport met de uitkomsten mee. Daarnaast ontvangt u een oefenprogramma met video’s die u online kunt bekijken. Zo kunt u meteen thuis efficiënt trainen om uw lichaam in balans te brengen.


Glorie BikeLab
De wetenschap achter beter fietsen!
Glorie BikeLab biedt u een fietshouding en bewegingsanalyse, waarmee u advies krijgt over eventuele verbeteringen aan uw houding en het bewegingspatroon op de fiets. Deze onderzoeken zijn meer dan een bikefit, het is het begin van een compleet nieuwe fietservaring: ‘Minder klachten, meer plezier, betere prestaties’.  Het complete onderzoek duurt 4 – 5 uur. U krijgt daarmee advies met betrekking tot uw houding (bekken, rug, nek, schouders, armen, handen, zadelkeuze en –positie, stuurbreedte en -positie), bewegingspatroon (tenen, voetboog, voetstand, kniestand, schoenplaatjes, bekkenstand, bekkentorsie, beenlengteverschil, cranklengte), materialen (pedalen, zadel, stuur, schoenen, inlegzolen), aanpassingen aan de fiets en aanschaf nieuwe fiets (framemaat, geometrie). Doordat wij zijn gevestigd in de winkel van Slangenbeek Tweewielers kunnen wij met de onderzoeksresultaten direct op zoek naar de juiste fiets voor u en kunnen aanpassingen aan uw (nieuwe of huidige) fiets vaak direct worden gerealiseerd.
 
Fietshouding en bewegingsanalyse! 
Er zijn twee modules mogelijk:

Slangenbeek Tweewielers
Al het fietsgemak onder één dak!
In onze winkel van ruim 700m2 vindt u een uitgebreid assortiment topmerken, zoals o.a. BMC, Cortina, Dutch ID, E-bike Manufaktur, Flyer, Ghost, Gazelle, Kreidler, Riese und Muller, Ridley, Stromer, VSF Fahrradmanufaktur en Wilier. Voor de gewone stadsfietser, maar ook voor hen die liever een bospad kiezen of op topsnelheid willen koersen. Slangenbeek Tweewielers onderscheidt zich mede door een groot aanbod van racers en mountainbikes. Door de samenwerking met de Driesprong, praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie en Glorie BikeLab hebben wij extra expertise in huis en kunnen daarmee de aflevering van een fiets naar een hoger niveau tillen. Met de persoonlijke uitkomsten uit de screening en aanvullende onderzoeken informeren wij u over de typen fietsen, mogelijkheden en zorgen vervolgens voor  de juiste afstelling van uw fiets met als doel een beter rendement te halen en lichamelijke klachten te voorkomen.
 
Afspraak maken
Neemt u voor meer informatie of maken van een afspraak contact op met Slangenbeek Tweewielers. Het is ook mogelijk rechtstreeks contact te zoeken met Driesprong, praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie of Glorie BikeLab. Ook zonder aankoop van een fiets kunt u voor screening en onderzoek terecht bij de Driesprong, praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie en Glorie BikeLab.
 
Slangenbeek Tweewielers
Topweg 44
7559 PH  Hengelo (o)
Telefoon: (074) 278 04 81
Mail: info@slangenbeektweewielers.nl
 
Glorie BikeLab
Topweg 44
7559 PH  Hengelo (o)
Telefoon: (074) 278 04 81
Mail: info@slangenbeektweewielers.nl
Telefoon Jan Glorie: (06) 53 71 41 35
Internet: www.gloriebikelab.nl
 
De Driesprong Fysiotherapeuten 
Topweg 46
7559 PH Hengelo (o)
Telefoon: (074) 711 02 71
Mail: info@driesprong.nl
Internet: www.driesprong.nl