Cortina

    
Cortina
Keek je een aantal jaar geleden om je heen, zag je vooral veel dezelfde type fietsen; sobere kleuren, vergelijkbare modellen met veel opsmuk, aldus Cortina. Tijd voor verandering vond Cortina. Want als je jong bent, dan zoek je een fiets waarmee je er bij hoort en toch ook opvalt. Net als je kleding, je smartphone en andere accessoires. 

 

De zoektocht naar een moderne, trendy fiets bracht Cortina terug bij de basis, bij de fiets zoals hij er vroeger uit zag. En daarbij trok de oude, robuuste transportfietsen die in het begin van de 20e eeuw zijn ontstaan direct de aandacht. Stevige stadsfietsen voorzien van een voor- en achterdrager. Deze fietsen werden vooral gebruikt als slager- of bakkersfiets waarmee met een grote mand voorop bestellingen werden bezorgd. Omringd met bekende ontwerpers uit de fashion- en designindustrie ging Cortina aan de slag om een fiets te ontwerpen die alles bevat wat hij nodig heeft, eigentijds, hip én bijzonder in zijn eenvoud. In 2006 werden de eerste stadsfietsen uitgebracht en inmiddels rijden er heel veel blije mannen en vrouwen op een Cortina fiets. Fietsen die tegen een stootje kunnen; stoer of juist romantisch, maar altijd een beetje eigenzinnig.

 

De link met de modewereld houdt Cortina vast en met fashion als het vertrekpunt wil Cortina u ook de komende jaren blijven verrassen. Mooie fietsen met kleurgebruik, met design en kleine details die het verschil maken!


Cortina bikes are made with love and passion!
Cortina fietsen worden niet alleen met veel oog voor detail ontworpen, maar ook met zorg in de fabriek in Tsjechië gemaakt. In deze video een impressie. 


Meer weten over de Cortina stadsfietsen en onze andere merken? Kijk dan in onze webshop of kom langs in onze winkel.