Wim zijn ervaring over de nieuwe Stromer ST5

Wim zijn ervaring over de nieuwe Stromer ST5 Sinds 2012 fietst Wim Broekman voor zijn werk van Borne naar Ommen, vier dagen per week. Deze afstanden legt hij af op een elektrische fiets en de teller staat nu op totaal 87.000 kilometer. ‘Mijn eerste fiets was een Raleigh, aanbevolen als beste koop door de consumentenbond. Dat bleek achteraf helaas geen succes. Ik had constant problemen met de motor’, vertelt Wim. Bij de consumentenbond werd Stromer niet in de testen meegenomen, omdat de fiets te duur zou zijn. ‘Niets is echter minder waar’, aldus Wim.

Uit ervaring weet hij dat als je veel kilometers fietst de kilometerprijs uitkomt op ongeveer 10 cent. 'Een auto kost minstens 30 cent per kilometer, dus tel uit je winst! Na twee jaar heb ik mijn eerste Stromer ST1 bij Slangenbeek Tweewielers gekocht. Dat bleek een schot in de roos. Een geweldige fiets. Na 23.000 kilometer heb ik die fiets ingeruild voor een tweede ST1. Destijds kunnen aanschaffen via mijn werkgever met een zeer aantrekkelijke actie en op die fiets heb ik 44.001 kilometer gefietst. Onlangs heb ik dan eindelijk mijn langverwachte Stromer ST5 bij Slangenbeek Tweewielers op kunnen halen. Die heb ik nu wel verdiend', vertelt Wim.

Wim heeft die dag direct een testrit naar Markelo gemaakt, een rit van zo’n 52 kilometer. Een geweldige ervaring, aldus Wim. ‘De kracht en kwaliteit is uiteraard een stuk beter dan de ST1. Ook het stroomgebruik in stand 1 is laag, waarmee de actieradius in die stand wel meer dan 100 kilometer moet zijn. Mijn Stromer ST1 met 44.001 kilometer op de teller is nog steeds goed. De accu is weliswaar 10% van zijn capaciteit kwijt, maar desondanks presteert de fiets nog heel erg goed. Zelfs de ketting en tandwielen zijn na 8.000 kilometer sinds de laatste onderhoudsbeurt nog in goede conditie. 

Wim is na zijn eerste woon- en werkverkeerrit met zijn nieuwe ST5 nog enthousiaster. 'Wat een monster. Super acceleratie, ik zat zo op 35 tot 40 km per uur! Verbaasde blikken alom. En na 48 kilometer fietsen in stand 2 en 3 was er nog 60% over. Dat is precies waarvoor ik de ST5 heb aangeschaft. Ik kan nu met één accu oplading heen en terug! Met mijn nieuwe ST5 hoop ik de komende 6 jaar nog eens 100.000 kilometer te fietsen voor mijn woon-werk verkeer (door weer en wind, zomer en winter) en dan…. Dan wordt het misschien tijd om te stoppen met werken’, aldus Wim.
 
Wim, bedankt dat je deze ervaring met ons deelt. Fijn dat je zo tevreden bent over de Stromer ST1 en ST5. Wij wensen jou de komende jaren nog vele veilige kilometers en vooral veel fietsplezier!  

Wil jij na het lezen van Wim zijn ervaring meer informatie over Stromer of andere elektrische fietsen? Je bent van harte welkom in onze winkel. Wij informeren je graag en uiteraard is een proefrit mogelijk!