Cortina marktleider stadsfietsen in Nederland

Cortina marktleider stadsfietsen in Nederland

Als Cortinadealer zijn wij uiteraard erg trots op dit resultaat! Ken jij de Cortina fietsen nog niet? Wij hebben veel mooie Cortina modellen in onze winkel staan. Kom gerust een keertje kijken of maak een proefrit! En houd onze website in de gaten, want onlangs is ons de 2019-collectie gepresenteerd en die laat weer heel veel mooie nieuwe modellen en systemen zien. 

--
Artikel uit de Tweewieler: 
Cortina heeft de afgelopen jaren een mooie groei laten zien in het segment stadsfietsen en kinderfietsen. Dat laten GfK-cijfers zien. De focus ligt voor de komende jaren vooral op e-bikes.

 

Cortina focust op elektrische fiets
Cortina timmert sinds enkele jaren hard aan de weg in het segment e-bikes. De 2019-collectie laat veel nieuwe modellen en systemen zien. Foto Kruitbosch Photography by Eventpixels

Naast de mooie resultaten in stadsfietsen en kinderfietsen timmert Cortina sinds enkele jaren ook hard aan de weg in het segment e-bikes. De 2019-collectie laat veel nieuwe modellen en systemen zien. Wilco Kruitbosch: “De focus ligt de komende jaren, naast stads- en kinderfietsen, op onze e-bikes. Vorig jaar is qua e-bikes een omslagpunt voor ons geweest. De jongere doelgroepen – waar wij ons al sinds het begin op richten – is nu echt om. Bij hen is Cortina al top-of-mind en dat zien wij zeker terug in de hard stijgende vraag naar onze Cortina e-bikes.”

Meer middenmotor modellen

Marketing manager Chantal Groot Kormelink vult aan: “In 2017 zijn we verdubbeld in aantallen verkochte e-bikes, en ook dit jaar ziet er goed uit.” Onder meer reden om voor modeljaar 2019 de collectie elektrische fietsen uit te breiden met meer middenmotor modellen. Daarmee wordt ook een ander prijssegment aangeboord. De duurste Cortina e-bikes kosten nu € 2.999,-. Maar Kruitbosch blijft ook sterk in het aanbod e-bikes ronde de € 1.699,- en biedt daarmee een uitstekend alternatief voor consumer direct retailers.