Bezoek aan Wilier Triestina, Italië!

Zondag 29 september 2019
Het was zondagochtend al vroeg opstaan, maar dan hadden we ook een paar mooie dagen in het verschiet. Op uitnodiging van Wilier Triestina zijn wij (Lex & Robert) vanaf Schiphol naar Venetië gevlogen. Aangekomen in Italië, werden we op het vliegveld opgewacht door medewerkers van Wilier. Samen met collega-dealers en vertegenwoordigers zijn we naar ons hotel gebracht. ’s Avonds was er een gezamenlijk diner en voorafgaand werden ons de twee nieuwe Wilier fietsen gepresenteerd. De rode Cento 10 SLR en de Cento 10 HY, de hybride racefiets van Wilier. Super mooie fietsen! Aan de Cento 10 HY is eigenlijk de dikkere achter naaf het enige wat echt opvalt. De rest zit keurig verstopt. Een geslaagde eerste dag en ook al klinkt het cliché; moe en voldaan zijn we naar onze hotelkamer gegaan. Benieuwd naar de volgende dag! 

      
 
Maandag 30 september 2019
Vandaag konden we rustig opstarten. Ook lekker :-) We hadden een superdag voor de boeg. We konden zelf de Wilier Zero SLR ervaren. Gekleed in het Wilier tenue hebben we een prachtig stuk gefietst (42 km), aan de voet van de Monte Grappa. Geweldig! Een super omgeving om de Wilier Zero SLR te ervaren. Na een heerlijke lunch zijn we vervolgens met een touringcar naar de Wilier Triestina fabriek gebracht. Daar kregen wij een presentatie over de techniek en filosofie achter de nieuwe Zero SLR. Het is, volgens Wilier, de eerste super lichtgewicht racefiets waarbij alles geïntegreerd en op elkaar afgestemd is. Ook was er tijdens de presentatie aandacht voor de nieuwe hybride: de Cento HY. Daarna hebben we een rondleiding door de fabriek gehad. We voelden ons als een kind in een snoepwinkel. Wauw, mooie fietsen, mooie showroom! Daarna volgden de Wall of Fame en het magazijn. Een gigantisch magazijn! Ook hebben we in de 'special frames' hoek al de nieuw gespoten prototypes mogen zien voor de mogelijk nieuwe deal met ASTANA, volgend jaar. Deze mochten we helaas niet fotograferen. We hebben de avond afgesloten met een heerlijk diner en daar heeft de directie ‘officieel’ bekend gemaakt dat Wilier sponsor wordt van ASTANA en dat Direct Energy volgend jaar ook op Wilier blijft rijden. Naast Specialized dus ook 2x Wilier in De Tour in 2020. Het was een top dag! Super gave ervaring.       


        
 
Dinsdag 1 oktober
Vandaag kregen we een vervolg presentatie met verdere uitleg over hoe de hybride racefietsen en atb's werken en waarom Wilier voor de gebruikte systemen heeft gekozen. Ook vandaag nog ervaringen kunnen uitwisselen met collega dealers en vertegenwoordigers en daarna was het alweer tijd om onze koffers te pakken. 
 
Wat een top organisatie van Wilier en super ervaring voor ons. Wij kijken terug op mooie dagen en onze goede ervaring met Wilier is nogmaals bevestigd. Wij delen de opgedane informatie en ervaring graag met jullie. Dus wil je meer weten, vraag het ons. En uiteraard staan bij ons in de winkel binnenkort ook de nieuwste modellen. Houd onze website in de gaten, of volg ons op Facebook!